Pelimahdollisuudet pubeissa ja baareissa

Raha- ja hupipelit ovat yleisiä suomalaisissa baareissa ja ne ovat ajan ja kehityksen myötä monipuolistuneet. Lähes jokaisesta baarista löytyy vähintään yksi tai kaksi hedelmäpeliä ja isommissa paikoissa voi pelata Blackjackia tai muuta pöytäpeliä pelinhoitajaa vastaan.

Tekniikka kulkee nykyisin mukana myös taskussa, mikä mahdollistaa erilaisten pelien pelaamisen baarissa joko hupi- tai rahan ansaitsemismielessä. Enää ei siis välttämättä tarvitse tyytyä baarien Pajatsoon tai videopokeriin, vaan pelit seuraavat omistajansa mukana paikasta toiseen.

Hupipelit

Monet luulevat, että pubivisat ovat mennyttä aikakautta siinä missä television 90-luvun suosikkiohjelma Onnenpyörä. Pubivisat elävät silti edelleen ja perinteet voivat hyvin. Visat eivät ole rahapelejä, mutta toisinaan niistä voi hyvän mielen lisäksi voittaa esimerkiksi pizzan omalle visailujoukolleen tai muuta pientä mukavaa. Pubivisoissa pääaiheena on yleensä erilainen nippelitieto, joten visat tuovat huumorinmausteista kilpailuhenkeä normaaleihin baari-iltoihin.

Toisinaan pubeissa on mahdollista pelata biljardia ja Darts-tikanheittoa, mutta valitettavan usein biljardipöytiä mahtuu tiloihin vain yksi ja tikanheittokaan ei ole nykyisin enää niin yleistä viihdetoimintaa pubitiloissa.

Rahapelit

Yleisimpiä baarien rahapelejä ovat kuitenkin erilaiset peliautomaatit sekä oikeat pelipöydät, joissa voidaan pelata pokeria tai Blackjackia. Rahapelejä voi tänä päivänä kuitenkin pelata pubeissa ja baareissa, vaikka ne suoranaisesti eivät tällaisia tarjoaisikaan. Kaikki, mitä ihmisellä tulee olla mukanaan tätä varten, on älypuhelin ja siinä nettiliittymä.

Monet baarit ja pubit näyttävät suosituimpia urheilutapahtumia suorina lähetyksinä isoilta ruuduilta, joten ne ovat parhaimpia paikkoja kunnon penkkiurheilijoille. Vedonlyöntiä jouduttiin aiemmin harrastamaan menemällä kioskille ja täyttämällä veikkauslappusia, mutta nyt asiaan tarvitaan vain kännykkä. Lisäksi joistakin kohteista voi lyödä vetoa, vaikka ottelu olisi jo alkanut. Kännykällä voi tarkistaa muun muassa ohjeita vedonlyöntiin sekä veikkausvinkkejä ja tämän jälkeen lyödä panokset mieleisen veikkaussivuston kohteelle.

Älypuhelinten rahapelimahdollisuudet eivät lopu vedonlyöntiin, vaan niillä voi myös pelata pokeria ja kasinopelejä verkossa ja tarkistaa vaikkapa jonkin pelin säännöt näppärästi ja nopeasti. Nettiin siirtynyt pelaaminen saattaa kuulostaa kaukaa haetulta baariviihteeltä, mutta nykyaika lähentää näitä kahta asiaa huomattavasti.