Varapygmi tarinoi pubivisoista

Pubivisat ovat mainiota viihdykettä, jos kysymyksissä ja omissa vastauksissa on tolkkua, ja nämä edes jotenkin kohtaavat. Mikseivät muutkin visailuhommat ( tietovisat), kuten Trivial Pursuit, jonka höyläsimme armaalla 80-luvulla ravintola Proffassa Turussa niin puhki, että jossain vaiheessa piti pelata sitä väärin päin: toinen sanoi vastauksen, siihen piti löytää mieluiten kirjaintarkka kysymys.

Minulla on jäänyt mieleen vierailu Tampereella ja piipahdus Tammerin baarissa, jossa pääsin Pursuit-peliin mukaan vakuuteltuani, että huhut vastausten ulkoa osaamisesta ovat liioiteltuja. Hieman myöhemmin pinkistä luetaan mulle kysymys: ”Missä 60-luvun brittiyhtyeessä vaikuttivat Daviesin veljekset Ray ja Dave?” Olisin tiennyt vastauksen unissanikin jo ennen koko peliin tutustumista, mutta pitihän siinä tuumailla ääneen: ”Jaa että Daviesin jeljekset? Eiköhän se ollut the Kinks.”
Siitä syntyi hälinää ja melki lynkkausmeininkiä, kun kysyjä totesi lapusta, että siellä tosiaan on painovirhe ”jeljekset”.

Luultavasti urani huonoin urheiluvastaus pubivisa :ssa oli Boolissa, kun en oikein kuullut kysymystä, koska oli hälinää ja meillä oli korvien kanssa katkos YYA-sopimuksessa, sillä olin keskittynyt hoitelemaan suu/nielu-suhteitani. Jotain siinä kysymyksessä kiekosta mainittiin ja etsittiin kenen lempinimi on Pappa. Vastasin Ari Huumonen, onhan hän kiekonheittäjistä komeimpia (jos pitää Kuutsa-mallin ohuenliimaisista päähaivenista) tai ainakin menestyneempiä.

No, lappuja tarkastaessaan tuomari ratkeili holtittomasti ja sain kuulla vastauksen olevan Seppo Lindström. Tietenkin, tuttu tapaus Tepsistä 60/70-luvuilta.
Yllättävän paljon porukkaa virkistävät edelleen puheet kiekkoilija Ari ”Pappa” Huumosesta, Hämeenlinnan suuresta pojasta.

Samainen Sile (pubivisan pitäjä) välitti minulle pari viikkoa sitten NHL-aiheisen kiekkokysymyksen:
Luettele sukunimikaimat suomalaisista NHL-pelaajista kautta aikojen €“ eli mikä sukunimi on ollut vähintään kahden eri suomalaispelaajan selässä NHL:ssä. (Ei tarvitse olla sukua, mutta saa olla.)
Tuoreimman kuulemani laskun mukaan näitä sukunimiä on 10 kpl, kun pari löytyi lisää tarkemmassa syynissä. Vastauksen tällään comments-osioon, jos tulee alustavia, kohtuukattavia vastauksia tai suora pyyntö.

Bonuskysymyksenä voisi mainita sellaisen, että ainakin kahdella suomalaisella NHL:ssä pelanneella on ulkomainen sukunimikaima, joka on varattu 2000-luvulla, mutta ei ole vielä pelannut NHL:ssä. Onko tietoa tai arvausta?

Kirjoittanut Varapygmi

Lähde: http://varapygmi.blogspot.comKommentoi! Kerro mielipiteesi!

Tartu tilaisuuteen ja kommentoi ensimmäisenä!

Kuinka saan oman kuvani näkymään kommenteissa?

Kuvan voit liittää niin sanotulla globaalilla avatarilla "gravatar". Voit yhdistää kuvan sähköpostiosoitteeseen jolloin oma avatarisi näkyy muun muassa blogeissa. Gravatarit mahdollistaa gravatars.com Kirjaudu

Voit käyttää seuraavia merkkejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> . Hymiöt muuttuvat kuviksi automaattisesti.